BWH steunt Soroptimist Film Festival voor Kinderen

Ruim 400 Tielse schoolkinderen genoten van het Soroptimist Film Festival.

Op woensdagmorgen 5 februari 2020 zaten ruim 400 leerlingen uit de groepen 7 en 8 van acht Tielse basisscholen niet op school, maar in de filmzaal van de Agnietenhof.
Op uitnodiging van Soroptimistclub West-Betuwe keken zij samen naar de film Cloud Boy.

Het Film Festival was ook dit jaar een succes, mede dankzij de Gemeente Tiel, het Burgerweeshuis Tiel en de Agnietenhof.

Het Soroptimist Film Festival voor Kinderen werd voor de vierde keer georganiseerd door Soroptimistclub West-Betuwe in samenspraak met Unicef.
Het doel van het filmfestival is kinderen bewust te maken van de rechten van het kind. Dit jaar was het thema samen verschillend, verschillend samen.

Kinderrechten
Kinderrechten zijn en blijven een actueel thema. Soroptimisten zien kennismaking ermee en bewustwording als een belangrijk doel. Daarom organiseert Soroptimistclub West-Betuwe jaarlijks het Soroptimist Filmfestival voor Kinderen (SFFK).

Soroptimist International
Soroptimist International is een wereldwijde organisatie van werkende vrouwen. Het Soroptimisme richt zich op de verbetering van de positie van vrouwen en kinderen. Het telt internationaal 80.000 leden in 133 landen.

Meer informatie:
www.soroptimist.nl voor informatie over Soroptimisme
www.sffk.nl voor informatie over Soroptimist Film Festival voor Kinderen

foto: Karin van de Kar