Project “Meer groen op straat” bijna afgerond

Het project “Meer groen op straat” draait al een poos en nadert de afronding.
Hieronder een kort verslag over dit project, waar het Burgerweeshuis natuurlijk een bijdrage aan geleverd heeft:
Voor u ligt het verslag over het project ‘Meer groen op straat’ van Stichting TielCentrumXL in Tiel. Het project ‘Meer groen op straat’ bestaat uit 5 deelprojecten:
* Het kinderkunstwerk op zonne-energie, naar ontwerp van de kinderen van de Kinderraad in Tiel.
• De 3 zitbanken met planten om de kaalste achtergevel van een groot magazijn in de Gasthuisstraat in Tiel op te vrolijken.
• De 8 supervrolijke mobiele plantenkasjes voor op straat, waar mensen in kunnen zaaien voor de geveltuintjes.
• De 2 mobiele plantenkasjes waarin leerlingen van basisscholen in Tiel plantjes kunnen zaaien voor in en rondom de school.
• 45 nieuwe geveltuintjes en 2 nieuwe boombakken.

Met trots kunnen we zeggen dat al deze 5 projecten fantastisch zijn afgerond.
Wij willen alle vrijwilligers (kinderen, jongeren en volwassenen) en alle professionals die aan dit project hebben meegewerkt hartelijk bedanken voor hun ongelooflijke creativiteit, inzet en tijd.
Ook willen we de Gemeente Tiel bedanken voor de praktische en financiële ondersteuning die we telkens weer gekregen hebben tijdens de uitvoering van dit project.
Daarnaast willen we speciaal ook alle ondersteunende fondsen, sponsoren en individuele gulle gevers hartelijk bedanken dat ze dit project financieel mogelijk hebben gemaakt.
Natuurlijk gaat onze dank ook uit naar beeldend kunstenaar Gera van der Leun die het project vanuit onze Stichting heeft geïnitieerd en begeleid. Gedurende bijna twee jaar heeft ze vele kinderen, jongeren en volwassenen vol enthousiasme aangemoedigd en geïnspireerd om hun directe leefomgeving te verfraaien.
Het kan niemand zijn ontgaan: het centrum van Tiel is inderdaad een stuk groener en kleurrijker geworden. Wat ons betreft gaan we daar nog tijden mee door!

Namens Stichting TielCentrumXL Bert van der Neut, voorzitter •