De sint ook tóch!

Sint actie dankzij het Burgerweeshuis Tiel, in samenwerking met de sociale wijkteams.

Door de inflatie en de stijgende energiekosten raken veel gezinnen in Nederland, maar ook in Tiel onder de armoede grens. De eindjes aan elkaar knopen is moeilijk en zeker nu de dure decembermaand in aantocht is.

Daarom heeft de Stichting Burgerweeshuis Tiel gemeend om, in samenwerking met de medewerkers van de sociale wijkteams in Tiel, wederom een Sint actie te realiseren. Dat de nood hoog is blijkt ondermeer uit het feit dat vorig jaar ca 100 kinderen op deze manier aan een Sint Kadootje “geholpen” werden, terwijl dit jaar, bij een inventarisatie van de wijkteams, het aantal op 225 kinderen uitkwam

Bij de speelgoedwinkel Intertoys werden 200 bonnen (á 25 euro) aangeschaft. De manager, Edwin Meijers, deed hier spontaan nog 25 bonnen bij. Drukkerij De Meerpaal verzorgde het drukwerk met daarop een Sint gedichtje.

Medewerkers van de sociale wijkteams, onder leiding van Margreet Schuurman, zullen de komende dagen de bonnen verspreiden. Door op deze manier te werken wordt de privacy gewaarborgd.

Voor meer informatie:
Will van Rhee
secretaris Stichting Burgerweeshuis Tiel
0648859993