BLINKER 1 WINT 16E BURGERWEESHUIS SCHOOLSCHAAKTOERNOOI

TIEL – Woensdag werd in de Floriantschool in Tiel voor de 16e keer het Burgerweeshuis Schoolschaaktoernooi gehouden, georganiseerd door schaakclub Rivierenland uit Tricht.

Vierentwintig teams hadden zich aangemeld, bijna 100 jongens en meisjes, begeleid en aangemoedigd door ongeveer 30 ouders en begeleiders.

De winnaar werd dit jaar de Blinker1 uit Kerk-Avezaath, gevolgd door de winnaar van 2022 de Distelvlinder uit Culemborg en op de derde plaats het derde team van de Blinker. De bekers voor de eerste drie teams werden uitgereikt door Laurens Verspuij van het Burgerweeshuis Tiel. Ook kreeg het winnende team een mooie wisselbeker van Flipje uit Tiel.

Alle jongens en meisjes mochten proberen om een schaakpuzzel op te lossen: “Welke zet in deze stelling mag Wit niet doen”. Uit de juiste oplossingen kwam Gabriella Smit als winnaar uit de bus. Zij kreeg de beker voor “Knappe Koppen” uitgereikt.

Voorde jongeren die nog beter willen leren schaken, is er iedere tweede en vierde donderdag van 16.30 tot 18.00 uur de mogelijkheid om binnen te lopen op de Floriantschool in Tiel. Daar wordt schaakles gegeven door schakers van schaakclub Rivierenland.

 

Carolien Krouwel